Gala Premiilor „B. P. Hasdeu” pentru debut în literatură și-a desemnat câștigătorii

  • 01 Martie 19:00
Gala Premiilor „B. P. Hasdeu” pentru debut în literatură și-a desemnat câștigătorii

Biblioteca municipală „B. P. Hasdeu” din capitală a organizat Gala Premiilor „B. P. Hasdeu” pentru debut în literatură, ediția a V-a, un eveniment dedicat ilustrului scriitor și savant enciclopedist, patronul spiritual al bibliotecii municipale, născut în data de 26 februarie 1838, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Mariana Harjevschi, directorul instituției, a afirmat că acest concurs constă în aprecierea critică a lucrărilor editate recent de către un juriu de scriitori consacrați, care colaborează cu Biblioteca municipală „B. P. Hasdeu” și au o bogată activitate editorială și literară.

Concursul a fost preconizat pentru trei genuri literare: poezie, proză și critică literară. Jurații au apreciat volumele de debut care au fost editate în perioada ianuarie-decembrie 2023. La acest concurs au putut participa persoanele cu vârsta de până la 47 de ani, vârsta la care a debutat scriitorul Tudor Arghezi.

Pentru categoria poezie, juriul a oferit premiul pentru două cărți: „Coerența labirintică” de Vasile Gribincea și „Zvâc” de Victor Fală. Volumul „La pescuit de stele” de Victoria Strechi, ilustrații de Irina Cobzac, a fost premiat la categoria proză. Totodată, Premiul Iulia Hasdeu a fost oferit pentru volumul de poeme „Big Bangul care n-a avut loc”, de Jarmila Horácová.

Prima ediție a Galei Premiilor Bibliotecii „B. P. Hasdeu” pentru debut în literatură a avut loc în 2020.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău