Gala Generozității adună fonduri pentru prevenirea separării copiilor de familie

  • 02 Decembrie 2017 14:41
Gala Generozității adună fonduri pentru prevenirea separării copiilor de familie Poză simbol

Peste 500 de oameni au participat, pe 1 decembrie, la cea de-a patra ediție a Galei Generozității. Evenimentul a început cu un concert caritabil și a continuat cu o licitație a obiectelor de artă. Banii colectați în urma vânzării biletelor, donațiilor și licitației vor fi oferiți pentru prevenirea separării copiilor de familie. Evenimentul este organizat de CCF/HHC Moldova și Pro TV, transmite IPN.

Concertul a fost susținut de soprana Valentina Naforniță și tenorul Mihai Dogotari. În scenă au mai urcat Alex Calancea Band și Orchestra Națională de Tineret, dirijată de spaniolul Jordi Navarro. Culminația serii a fost duetul Alex Calancea și Valentina Naforniță, care au interpretat compozițiile „Parla piu piano” și „Moon river”, îmbinând diferite stiluri muzicale. Prețul biletelor a variat de la 800 la 2600 de lei.

Liliana Rotaru, președinta Asociația „Copil, Comunitate, Familie Moldova”, a declarat că banii adunați vor fi folosiți pentru a închide în continuare instituțiile rezidențiale destinate copiilor și pentru a dezvolta servicii menite să fortifice familiile din Moldova. „Considerăm că familia este locul ideal pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a unui copil și nicio instituție rezidențială, oricât de performantă și dotată ar fi, nu poate să înlocuiască brațele mamei”, a spus Liliana Rotaru.

Soprana Valentina Naforniță a menționat că susține programele de sprijin și ajutor familial pentru că astfel poate contribui la fericirea și viitorul țării. „Sunt alături de CCF/HHC Moldova prin ceea ce pot eu să fac mai bine. Sper că vocea mea să ajute acum și pe viitor această cauză frumoasă. Mă gândesc cu drag la copiii din Moldova care nu se pot bucura de o casă și o familie”, a spus Valentina Naforniță.

Organizatorii vor anunța, în câteva zile, suma colectată. La edițiile precedente ale Galei Generozității, s-au colectat fonduri orientate pentru procurarea sistemelor care au permis integrarea cu succes a 14 copii hipoacuzici în școlile din comunitățile lor, alături de familii. La fel, s-a deschis casa comunitară „Viitorul”, pentru 12 copii cu dizabilități grave din Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău