GAFĂ la BBC: O jurnalistă a anunțat că regina Elizabeth a murit

  • 04 Iunie 2015 10:20
GAFĂ la BBC: O jurnalistă a anunțat că regina Elizabeth a murit

O jurnalistă a postului public britanic BBC va fi vizată de o procedură disciplinară după ce a difuzat din greșeală prin Twitter un mesaj fals despre moartea reginei Elizabeth a II-a, în timpul unui exercițiu privind procedurile de lucru în cazul decesului monarhului. Jurnalista BBC Ahmen Khawaja a difuzat pe propriul cont de Twitter mesajul: "Regina Elizabeth a fost transportată…

O jurnalistă a postului public britanic BBC va fi vizată de o procedură disciplinară după ce a difuzat din greșeală prin Twitter un mesaj fals despre moartea reginei Elizabeth a II-a, în timpul unui exercițiu privind procedurile de lucru în cazul decesului monarhului.
 
Jurnalista BBC Ahmen Khawaja a difuzat pe propriul cont de Twitter mesajul: "Regina Elizabeth a fost transportată de urgență la Spitalul «Regele Edward al VII-lea» din Londra. În scurt timp va fi transmis un comunicat oficial". După scurt timp, jurnalista de la BBC News a transmis un alt mesaj: "Regina Elizabeth a decedat", scrie Mediafax.
 
Ulterior, reporterul a șters mesajele, precizând că a fost vorba de o "alertă falsă". Ulterior, ea a revenit cu precizări: "Telefonul a fost lăsat nesupravegheat acasă... Îmi cer scuze dacă am deranjat pe cineva!".
 
BBC a prezentat scuze pentru incident, admițând că s-a produs în cursul unui exercițiu privind procedurile protocolare pe care postul public de radioteleviziune britanic trebuie să le aplice în cazul decesului reginei Elizabeth a II-a, în vârstă de 89 de ani.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău