Gabriela Firea | Donații de carte Bibliotecii Municipale „B.P.Hasdeu”

  • 06 Martie 15:12
0%

Primarul Gabriela Firea a efectuat o vizită la Biblioteca „Onisifor Ghibu” din Chișinău. Cu această ocazie a fost lansat programul de lectură ”Chișinăul citește”.

Municipiul București donează 20 de mii de cărți bibliotecilor din Chișinău. 600 de volume au fost aduse astăzi de primarul Gabriela Firea, care a efectuat o vizită la Biblioteca „Onisifor Ghibu” din Chișinău.

Potrivit directoarei Bibliotecii Municipale ”B.P. Hasdeu”, Mariana Harjevschi cărțile donate de Biblioteca de la București vor ajunge inclusiv în bibliotecile rurale, acolo unde este mare nevoie de carte românească.

Programul „Chișinăul citește” anul acesta este unul special, fiind promovată literatura SF, a anunțat directoarea Bibliotecii Municipale „B.P.Hasdeu”, Mariana Harjevschi:

Pentru adolescenți va fi, în premieră, o carte SF scrisă de Marcel Gherman. Cunoaștem că acest gen de literatură este la mare căutare în bibliotecile din străinătate. Pentru copii propunem o carte educațională care vine să vorbească despre cum copilul poate să discearnă timpul destinat pentru citit de cel de a se juca la calculator. Este vorba despre cartea „În ospeția la Ursul Marmi” semnată de către  Mircea Grecu.”

Aceste titluri nu fac parte din programa școlară și sunt menite să încurajeze elevii să citească și în afara orelor de studiu.

Mircea Grecu,  psiholog, scriitor, activist  civic, este autorul cărții ”În ospeție la ursulețul Marmi” ce conține cinci povești terapeutice.  

În căutarea fericirii pierdute” este prima poveste antidrog. Consider că este inutil să prevenim consumlul de droguri și alcool la vârsta de 14-15 ani. Este bine să coborâm acest prag. A doua poveste se numește ”Ghetuța și Papucel” , e o poveste pentru prevenirea dependenței față de jocurile pe calculator.  A treia poveste este una de cultivare a simțului măsurii față de execsul de shopping, excesul de alcool, exces la calculator. A patra poveste se numește ”Căpcăun celș fioros” se concentrează pe prevenirea sentimentului de frică. A cincea poveste, ”Pe urmele infractorului” se comcentrează pe prevenirea agresivității la copii preșcolari și de vărstă școlară mică”

„Universuri Paralele”, o carte de ficțiune semnată de prozatorul, eseistul și criticul de film Marcel Gherman este elementul de noutate al acestei ediții.

Am încercat să urmăresc modelul SF-ului românesc. Am crescut cu Almanahul Anticipația, cu traducerile de la editura Nemira. Cred că literature SF oferă un potential foarte mare pentru speculații intelectuale și are un rol formator pentru tineri”

Volumul „Cenușă rece” semnată de  Mihaela Perciun, editată în România este propusă spre lectură publicului matur.

Ajuns la cea de-a XV-a ediție, programul ”Chișinăul Citește” promovează lectura ca mijloc de dezvoltare culturală și creativă.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chişinău
15 °C
Cer acoperit de nori
Umiditate:82 %
Vint:6,2 m/s
Dum
15 °C
Lun
19 °C
Mar
20 °C
Mie
21 °C
Joi
20 °C

Curs oficial BNM 29 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6728 -0.0616
USD 16.8771 0.0237
RON 4.2434 -0.0202
UAH 0.6459 0.0016
RUB 0.2706 -0.0015
Arhivă Radio Chișinău