Gabriela Firea, cu proiecte culturale și donație de cărți, în anul Centenarului, la Chișinău

  • 06 Martie 2018 12:01
Gabriela Firea, cu proiecte culturale și donație de cărți, în anul Centenarului, la Chișinău

Primarul general al municipiului București, Gabriela Firea, se află astăzi la Chișinău, într-o vizită oficială. Ea a avut o întrevedere cu primarul interimar al Chișinăului, Silvia Radu. Cei doi primari au discutat implementarea acordului de colaborare semnat în domeniile cultură, educație și sănătate.

Primarul general al municipiului București, Gabriela Firea, a anunțat că va împărtăși cu Primăria Chișinău experiența în ceea ce privește gestionarea eficientă a banilor publici și practicile în reforma structurilor municipale, începută la Chișinău.

În declarațiile pentru presă, Gabriela Firea a reafirmat că Primăria București va sprijini financiar lucrările de consolidare și renovare a două importante clădiri din Chișinău, sediul Liceului „Mihai Eminescu” și Maternitatea Nr. 1.

Primarul municipiului București a vorbit și despre proiectele culturale organizate în anul Centenarului. „Municipiul București a donat 600 de cărți Bibliotecii Publice „Onisifor Ghibu” din Chișinău. Alte 14 mii de volume urmează să ajungă mai târziu la Chișinău”, a declarat Gabriela Firea.

 Primăriile București și Chișinău au semnat la mijlocul lunii februarie un acord de colaborare pe domeniile cultură, educație și sănătate.

 Gabriela Firea va avea o întrevedere și cu vicepremierul pentru integrare europeană, Iurie Leancă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău