G7 | Președintele american Joe Biden promite 4 miliarde de dolari pentru progamul COVAX

  • 19 Februarie 2021 08:55
G7 | Președintele american Joe Biden promite 4 miliarde de dolari pentru progamul COVAX

Președintele american, Joe Biden, va promite în cursul reuniunii G7 care va avea loc vineri, patru miliarde de dolari pentru dispozitivul COVAX de vaccinare anti-COVID-19, a făcut cunoscut joi Casa Albă, notează AFP.

O primă tranșă de 2 miliarde de dolari va fi eliberată "foarte repede", a declarat un înalt responsabil american. A doua tranșă de 2 miliarde va fi eliberată treptat timp de doi ani, în 2021 și 2022.

Programul COVAX își propune să furnizeze în acest an vaccinuri anti-COVID-19 către 20% din populația din aproape 200 de țări și teritorii participante, dar el include mai ales un mecanism de finanțare care permite unui număr de 92 de economii cu venituri mici și medii ale lumii să aibă acces la dozele prețioase.

"Statele Unite sunt încântate să-și aducă prima contribuție la COVAX", a declarat oficialul american.

"Considerăm că este esențial să ne jucăm rolul pentru a învinge această pandemie la nivel global", a adăugat el.

Prima întâlnire virtuală a G7, concentrată asupra pandemiei de coronavirus și schimbările climatice, este programată vineri în jurul orei 14:00 GMT.

Acesta va reuni liderii Statelor Unite, Franței, Marii Britanii, Germaniei, Italiei, Japoniei, în prezența șefilor Uniunii Europene, și va fi prezidată de premierul Boris Johnson.

Londra a preluat președinția prin rotație a grupului și intenționează să găzduiască în iunie un summit al liderilor săi într-o stațiune litorală din Cornwall.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău