G20: Cancelarul german și președindele turc au avut o întrevedere „constructivă”

  • 04 Septembrie 2016 21:44
G20: Cancelarul german și președindele turc au avut o întrevedere „constructivă”

Cancelarul german Angela Merkel a avut o întrevedere cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan în cadrul căreia au discutat aspecte privind relațiile bilaterale, înaintea începerii summitului G20 în China.

Aceasta a fost prima întrevedere a celor doi lideri de la tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, a declarat duminică un purtător de cuvânt al guvernului german, relatează Reuters.
 
Relațiile deja tensionate dintre cele două țări s-au deteriorat după tentativa de lovitură de stat din Turcia, când Ankara a criticat faptul că Berlinul nu a condamnat acest act suficient de rapid și decisiv.
 
'(Merkel și Erdogan) au discutat aspecte privind relațiile germano-turce, continuarea aplicării acordului UE-Turcia privind migranții și preocupări legate de războiul civil din Siria', a declarat purtătorul de cuvânt, precizând că 'discuțiile au fost constructive'.
 
Purtătorul de cuvânt nu a menționat dacă cei doi lideri au discutat despre refuzul Turciei de a permite unor parlamentari germani să viziteze trupele germane staționate la baza aeriană de la Incirlik (sudul Turciei).
 
Turcia, nemulțumită de o rezoluție adoptată de către parlamentul german în iunie care a recunoscut drept ''genocid'' masacrele comise în 1915 împotriva armenilor sub Imperiul Otoman, a refuzat accesul unor parlamentari germani la baza de la Incirlik.
 
 
Șase avioane de supraveghere și unul de alimentare ale Germaniei folosesc baza de la Incirlik pentru a susține loviturile aeriene ale coaliției sub comanda SUA împotriva organizației Stat Islamic.
 
Sursa: Agerpres.ro
Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău