Furtunile și vânturile puternice au determinat Veneția să își activeze sistemul de protecție împotriva inundațiilor

  • 02 Noiembrie 2021 14:21
Furtunile și vânturile puternice au determinat Veneția să își activeze sistemul de protecție împotriva inundațiilor

Furtunile și vânturile puternice le-au determinat pe autoritățile din orașul italian Veneția să activeze sistemul de protecție împotriva inundațiilor, denumit MOSE, a anunțat marți pe Twitter primarul local, Luigi Brugnaro, citat de DPA.

Raportul situației hidrologice, publicat marți, precizează că autoritățile din Veneția se așteaptă la inundații începând de vineri și că nivelul apei ar putea să crească cu până la 1,35 metri până miercuri seară, notează Agerpres.

Meteorologii au prognozat alte furtuni pentru zilele de miercuri și joi.

Sistemul de protecție împotriva inundațiilor MOSE - numele italian al profetului Moise - a fost conceput pentru a proteja Veneția de creșterea nivelului apei în urma furtunilor. Sistemul constă în 78 de bariere pe care municipalitatea din Veneția poate să le ridice în fața a trei intrări în oraș și a devenit operațional în 2020.

Proiectul a avut un buget de 1 miliard de dolari și nu a fost lipsit de controverse: corupția, birocrația, precum și interesele politice și economice au amânat construirea sa timp de mulți ani.

Experții afirmă că va fi nevoie, probabil, ca sistemul să rămână activ în permanență în jurul anului 2075 dacă schimbările climatice - și implicit creșterea nivelului mărilor - nu vor fi reduse într-o manieră decisivă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău