Furtuni apocaliptice în Franța, Grecia și Italia. Cel puțin nouă oameni au murit.

  • 26 Noiembrie 2019 10:41
Furtuni apocaliptice în Franța, Grecia și Italia. Cel puțin nouă oameni au murit.

Nouă oameni și-au pierdut viața după un weekend de ploi apocaliptice care au provocat inundații, alunecări de teren masive și prăbușirea unei pasarele, transmite The Guardian, preluat de Mediafax.ro

Furtunile violente care au măturat zone însemnate din Franța, Grecia și Italia weekendul trecut au provocat dezastre însemnate: inundații, alunecări de teren și chiar prăbușirea unei pasarele.

Presa din Grecia a comparat fenomenul cu „prăpădul biblic”, în timp ce căderea pasajului de trecere din nordul Italiei a amintit de dezastrul provocat de prăbușirea podului Morandi, când și-au pierdut viața 43 de persoane, informează The Guardian.

Viiturile de pe Coasta de Azur au cauzat patru decese, în timp ce alți doi oameni sunt declarați dispăruți. Trei dintre victime au fost luate de ape în timp ce se aflau în propriile mașini. Meteorologii francezi au declarat că în mai puțin de 48 de ore a plouat cât pentru trei luni.

Jean-Pierre Hameau  de la Institutul Meteorologic francez spune că nu ar trebui să punem dezastrul pe seama schimbărilor climatice. Declară că astfel de fenomene, numite cévenols, sunt frecvente în regiune și nu pot fi catalogate drept anormale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău