Furtuna Imogen face ravagii în statele vest-europene

  • 09 Februarie 2016 18:27
Furtuna Imogen face ravagii în statele vest-europene

Echipele de salvare din Spania au depus eforturi și au luptat cu vânturile puternice și valurile uriașe de pe coastele regiunii Asturia pentru a recupera cadavrul unui copil de aproape doi ani, informează Rador.

Copilul era cu tatăl și bunicul său în momentul în care a fost luat de vânt și valuri. Cei doi adulți au reușit să se pună la adăpost din calea furtunii, dar violența valurilor i-a împiedicat să intre în apă și să încerce să salveze copilul. În alte părți ale Spaniei s-au produs tornade care au distrus mai multe sere și clădiri. "Totul a început să se miște. Am auzit un zgomot puternic și ne-am întrebat ce ar putea fi", relatează o femeie din Salnés, Pontevedra.

Franța a fost, de asemenea, afectată de vremea extremă cu rafale violente și valuri uriașe pe coaste. La Paris, două persoane au fost rănite grav după ce un panou publicitar s-a rupt din cauza vântului și a căzut peste trecători. Autoritățile au anunțat că alerta de cod portocaliu rămâne în vigoare în 22 de departamente până miercuri, la ora opt dimineața.

Furtuna Imogen, cum a fost denumită în Marea Britanie, a afectat mai ales sudul Angliei și Țara Galilor. Vânturile cu viteze de peste 160 de km/h au scos copacii din rădăcină, au distrus mai multe drumuri și clădiri.

Potrivit informațiilor, mai mulți britanici au rămas blocați în locuințe din cauza copacilor căzuți peste case. "Dacă aș fi stat lângă fereastră, aș fi fost rănit serios", a declarat un rezident din Bristol. În Cornwall, autostrada a fost blocată după ce un tir a fost răsturnat din cauza vântului. De asemenea, în unele zone de coastă s-au înregistrat valuri de aproape 20 de metri înălțime, relatează corespondenții Euronews.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău