Furtuna Eunice a omorât 13 oameni în Europa. În Marea Britanie vântul a suflat cu 200 km pe oră, în Germania a fost cod violet

  • 20 Februarie 2022 11:20
Furtuna Eunice a omorât 13 oameni în Europa. În Marea Britanie vântul a suflat cu 200 km pe oră, în Germania a fost cod violet

13 oameni au murit după furtuna care a lovit nord-vestul Europei. În Marea Britanie a fost stabilit un nou record de viteză pentru vânt - aproape 200 de kilometri pe oră. În Germania a fost cel mai ridicat nivel de alertă - pe coasta de la Marea Nordului a fost cod violet.

În Marea Britanie, rafalele de vânt au atins 196 km/h pe insula Wight, un lucru nemaiîntâlnit, și de 110 km/h pe uscat, inclusiv pe aeroportul Heathrow din Londra, transmite DIGI24.

În Irlanda, peste 80.000 de locuințe au rămas fără curent electric, potrivit rețelei locale ESB.

În Franța, valuri depășind 9 metri au fost înregistrate în Bretagne (vest) precum și rafale de vânt de 176 km/h la Cap-Gris-Nez (nord).

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, sâmbătă, o avertizare de călătorie în Franța din cauza furtunii Eunice. Meteo France a emis un cod portocaliu de vânt și valuri înalte pentru cinci departamente din nordul Hexagonului.

Ministerul Român de Externe i-a avertizat și pe conaționalii care călătoresc în Suedia în privința codurilor portocalii și galbene de vânt și a căderilor masive de zăpadă care vizează mai multe regiuni din țară.  

Furtuna a lăsat în urmă un spectacol dezolant în zonele peste care a trecut unde a provocat importante perturbări ale traficului.

Sute de zboruri, de trenuri și de feriboturi au fost anulate în nord-vestul Europe din cauza vânturilor puternice provocate de Eunice, după numai 48 de ore de la furtuna Dudley, care a provocat moartea a șase persoane în Polonia și în Germania.

Până în prezent bilanțul morților provocate de Eunice se ridică la 13.

Patru decese au fost înregistrate în Olanda, trei în Marea Britanie, câte două în Germania și Polonia și câte unul în Belgia și Irlanda. În majoritatea cazurilor, e vorba despre persoane care au fost lovite de copaci doborâți de furtună.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău