Furtună de zăpadă în SUA | Sute de zboruri anulate

  • 14 Ianuarie 2019 11:27
Furtună de zăpadă în SUA | Sute de zboruri anulate

O furtună de zăpadă care a provocat moartea a cel puțin șapte persoane în accidente rutiere în mai multe regiuni din Midwest s-a deplasat duminică spre statele din regiunea Atlanticului Mijlociu determinând oprirea la sol a tuturor curselor de pe aeroportul internațional Dulles și anularea a sute de zboruri, informează luni Reuters.

Milioane de americani din zece state și Washington D.C. s-au aflat sub avertizare de furtună de zăpadă, după ce prognozele au estimat că un front atmosferic, care a adus la început ploaie în Mexic, va afecta o regiune de 2.900 de km din Colorado până la statele Atlanticului mijlociu.

Un număr total de 1.624 de zboruri interne și externe au fost anulate duminică pe aeroporturile din SUA, cele mai multe pe Aeroportul Național Ronald Reagan din Washington și pe Dulles, potrivit site-ului Flightaware, care monitorizează transportul aerian. Alte 3.113 de decolări au fost amânate.

'Agenția federală pentru aviație din SUA a oprit la sol toate cursele pe Dulles din cauza condițiilor meteo, care afectează atât plecările, cât și sosirile', au precizat reprezentanții aeroportului Dulles pe Twitter. 'Compania dumneavoastră va primi toate informațiile actualizate care ar putea afecta zborurile. Vă mulțumim pentru răbdare!'. 

Mai multe companii importante au renunțat la taxele percepute pentru schimbarea sau rezervarea altor zboruri. 

Sâmbătă, patru persoane din Missouri și trei din Kansas au decedat în accidente rutiere, potrivit autorităților din cele două state.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău