Furtuna de zăpadă din nord-estul SUA contribuie la limitarea răspândirii coronavirusului

  • 17 Decembrie 2020 19:29
Furtuna de zăpadă din nord-estul SUA contribuie la limitarea răspândirii coronavirusului

Furtuna de iarnă care a lovit nord-estul Statelor Unite, aducând zăpadă, ploaie și vânt puternic, ar putea conduce la depunerea unui strat de zăpadă de peste 30 de centimetri în anumite zone din New England, înainte de a se îndrepta, joi, către ocean, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Prima furtună de zăpadă majoră din acest sezon a forțat o mare parte a populației să rămână acasă și să respecte măsurile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, dar a provocat totodată și perturbări ale traficului și, posibil, întârzieri în distribuirea noului vaccin împotriva COVID-19.

Joi dimineața, furtuna a adus în orașul New York o cantitate de zăpadă mai mare decât cea acumulată în urma tuturor furtunile din iarna anului trecut, a declarat Serviciul Național de Meteorologie.

Furtuna a lovit miercuri Washington, anumite zone din Maryland, Virginia, West Virginia și Pennsylvania, afectând o zonă în care locuiesc peste 50 de milioane de persoane.

Prognozele au indicat că furtuna va ajunge la Boston și în anumite zone din regiunea New England, înainte de a se îndrepta către ocean, spre miezul nopții. Înainte de aceasta, însă, în numeroase zone stratul de zăpadă acumulat ar putea atinge între 30 și 45 de centimetri.

Rafalele de vânt de până la 80 de kilometri la oră ar putea doborî copaci și stâlpi de electricitate, a avertizat Serviciul Național de Meteorologie.

Cele trei mari aeroporturi din zona New York au raportat că între 20% și 30% dintre zboruri au fost anulate miercuri, în timp ce compania de cale ferată Amtrak a redus circulația trenurilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău