Furie în rândul mercenarilor Wagner față de generalii ruși: Ucrainenii duc un „smart war”, iar noi ne ghidăm după hărți

  • 14 Mai 20:18
Furie în rândul mercenarilor Wagner față de generalii ruși: Ucrainenii duc un „smart war”, iar noi ne ghidăm după hărți

​​După ce forțele ucrainene au reușit să blocheze o tentativă a rușilor de a traversa un râu în estul țării pe un pod de pontoane și au reușit dintr-un „singur foc” să distrugă zeci de vehicule blindate și tancuri și să blocheze avansul rușilor în apropiere de Lisichansk, mercenarii Wagner au început să-și exprime public furia față de generalii ruși și față de modul în care aceștia conduc războiul,transmite HOTNEWS.RO.

Se pare că respectul lor față de generalii armatei ruse este la un nivel foarte scăzut, din moment ce își permit să îi facă public incapabili și să îi acuze de tehnici de luptă învechite, care le pun viață în pericol, mai notează sursa citată.

„Până când nu vom afla numele „geniului militar” care a ghidat coloana cu provizii pe lângă râu și până când nu va răspunde pentru gafa comisă, nu va fi reformă în armata. Adversarii noștri poartă un „smart war” împotriva noastră, cu predicții și poziții calculate în avans, în timp ce noi ne ghidăm după hărți!”, scrie Yura Podoliak, mercenar Wagner, pe Telegram.

„Ofensiva în Donbass ne este îngreunată nu doar din cauza tehnicii și a lipsei de informații inteligente, ci și din cauza unor astfel de generali! Cum să nu îți amintești de tovarășul Stalin, care în ciuda greutăților din război, nu se temea să ia decizii radicale de personal! Din cauza acestor oameni ne mobilizăm din ce în ce mai greu și, chiar dacă ne vom mobiliza, riscăm ca un alt idiot cu căciulă de astrahan să ne distrugă blindatele și personalul pe lângă vreun sat rătăcit!’’, mai spune mercenarul.

 

Unii dintre generali sunt acuzați de trădare și de faptul că le pun viața în pericol, dând prea multe informațîi despre acțiunile lor. Fericiți că au scăpat cu viață, mercenarii îi acuză de prostie și amenință că, dacă se apucă să posteze poze care să evidențieze prostia generalilor, „o să obosească postacii de la tastatură, de la câte comentarii vor vrea să scrie!”.

Referitor la evenimentele de lângă Belogorovka (Regiunea Donetsk), regretă și recunosc că artileria ucraineană e mai eficientă decât a lor, în principal din cauza greșelilor de organizare, nu neapărat datorită „vitejiei ucrainene!”

Operațiunea de care vorbesc mercenarii Wagner a avut loc între 7 și 10 mai, lângă localitatea Bilohorivka de lângă râul Doneț, în apropiere de Lisichansk și Sievierodonețk, localități controlate de ucraineni și pe care acum rușii încearcă să le încercuiască și să le cucerească.

 
 

Armata Ucrainei ar fi reușit să depisteze din timp operațiunea rușilor de a monta un pod de pontoane pentru a trece râul cu toată tehnica grea și ar fi folosit focuri de artilerie și de aviație care i-au surprins pe ruși în același loc cu toate vehiculele militare.

În urma atacului au rămas zeci de vehicule distruse, unele căzute cu totul în apă, podul de pontoane făcut bucăți, precum și numeroase victime omenești. Avansul rușilor ar fi fost oprit atunci și acolo.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
18
Fri
21
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău