Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: Ceremonia de la Abația Westminster s-a încheiat

  • 19 Septembrie 2022 14:57
Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: Ceremonia de la Abația Westminster s-a încheiat

Ceremonia desfășurată luni la Abația Westminster din Londra în cadrul funeraliilor reginei Elisabeta a II-a s-a încheiat, după ce au fost păstrate două minute de reculegere și a fost intonat imnul național „God Save the King”.

Sicriul a fost scos din abație la ora 12:15 (11:15 GMT), în timp ce Big Ben, celebrul clopot din turnul Palatului Westminster, a bătut la intervale de un minut. Cortegiul funerar al Elisabetei a II-a se deplasează prin centrul Londrei. După ieșirea din Abația Westminster, unde au fost prezenți 2.000 de invitați, printre care demnitari sosiți din întreaga lume, procesiunea s-a îndreptat spre Arcul Wellington, unde sicriul va fi așezat pe un dric pentru a fi dus la Castelul Windsor, în afara Londrei, transmite Agerpres.

În procesiune defilează membri ai forțelor armate ale Regatului Unit și ale țărilor din Commonwealth, reprezentanți ai poliției britanice și ai serviciului public de sănătate (NHS), transmite Agerpres.

Charles al III-lea, care a părut extrem de emoționat în timpul intonării imnului, merge alături de alți membri ai familiei regale, în timp ce regina consoartă Camilla, prințesa de Wales Kate și ducesa de Sussex Meghan urmează cortegiul cu mașina. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE:  Știri
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău