Funeraliile lui Mircea Snegur vor fi organizate de o comisie de stat

  • 14 Septembrie 2023 17:38
Funeraliile lui Mircea Snegur vor fi organizate de o comisie de stat

Înmormântarea solemnă a primului președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, va fi organizată de o comisie de stat. Un decret în acest sens a semnat astăzi de președintele Maia Sandu, transmite IPN.

Potrivit decretului, Președintele comisiei este Adrian Băluțel, șef al Cabinetului președintelui Republicii Moldova. În componența acesteia sunt reprezentanți ai Președinției, Guvernului și Primăriei municipiului Chișinău.

„Mircea Snegur a trăit în vremuri istorice și a avut un rol esențial în promovarea independenței, libertății și suveranității Republicii Moldova. A pledat cu certitudine și verticalitate pentru limba română și tricolor – valori ce au unit oamenii în gândire și în simțire, adunându-i în Piața Marii Adunări Naționale. Discursul președintelui în fața oamenilor, în ziua de 27 august 1991, a conferit încredere în viitorul liber și democratic al țării. „Trăiască Moldova independentă!” - acestea au fost cuvintele de încheiere a discursului său istoric - cuvinte ce au unit moldovenii în anii de Renaștere națională și ne ghidează acum în construirea unui viitor demn pentru copiii noștri și pentru Republica Moldova”, se menționează într-un necrolog publicat pe site-ul Președinției.

„Politician, demnitar, agronom-savant, memorialist, Mircea Snegur va rămâne în amintirea colectivă ca Omul care a stat la leagănul Independenței Republicii Moldova. Exprimăm sincere condoleanțe familiei, prietenilor, tuturor celor care l-au cunoscut și l-au apreciat personal, precum și celor pentru care numele Mircea Snegur este istorie.  Dumnezeu să-l odihnească în pace și liniște!”, se mai arată în necrolog.

Mircea Snegur avea 83 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău