Funeraliile de stat ale fostului premier italian Silvio Berlusconi vor fi organizate miercuri, la Domul din Milano

  • 12 Iunie 2023 18:01
Funeraliile de stat ale fostului premier italian Silvio Berlusconi vor fi organizate miercuri, la Domul din Milano

Funeraliile de stat ale fostului premier italian Silvio Berlusconi, care a murit luni la vârsta de 86 de ani, urmează să aibă loc miercuri, la Domul din Milano, relatează AFP, citată de News.ro.

Admiratori ai lui Silvio Berlusconi, înfășurați în culorile Partidului său Forza Italia (FI, dreapta) sau ale fostului său club AC Milano, pe care l-a purtat pe firmamentul fotbalului italian, se reculegeau luni, în fața Spitalului Militar San Raffaele din Milano, scrie G4Media.

”El este nemuritor. Va fi mereu cu noi”, dă asigurări AFP Carla Ballarini, în vârstă de 75 de ani, care a venit la spital imediat după anuțul morții acestui fost președinte al Consiliului italian de Miniști.

”L-am admirat mereu, la fel ca întreaga noastră familie. Pentru generozitatea sa, bunătatea sa, tot ceea ce a făcut pentru noi”, declară această pensionară.

Unele dintre persoanele adunate la spital spun că au venit să-i aducă un omagiu, altele pentru a o vedea pe actuala șefă a Guvernului, Giorgia Meloni, în cazul în care vine de la Roma.

Numeroși jurnaliști, ținuți la distanță de agenți de poliție și carabinieri, iau cu asalt intrarea spitalului, unde au sosit fratele lui Silvio Berlusconi, Paolo, și trei dintre fiicele magnatului.

Italia se reculege luni, după moartea lui Silvio Berlusconi, un gigant al dreptei, care a influențat în mod considerabil politica italiană în ultimii 30 de ani.

Italienilor le place să0i spună ”il Cavaliere”, după ce Berlusconi a obținut un titlu onorific – ”Cavaliere del lavoro” (”Cavaler al Ordinului Meritului Muncii”) – la vârta de 41 de ani, în 1977.

Întreaga presă italiană, care deplânge moartea lui Berlusconi, publică ediții speciale.

În nordul Italiei, Primăria din Arcore, unde se află Villa San Martino, una dintre proprietățile lui Silvio Berlusconi, urma să decreteze o zi de loliu.

”Așteptăm informații oficiale despre data ceremoniei funerare, iar în aceași zi instituim o zi de doliu în oraș”, a anunțat viceprimarul Lorenzo Belotti.

Această reședință privată, situată la câșiva kilometri de Milano, a provocat scandal în mai multe rânduri, din cauza ambițiilor sale faraonice – o extindere de 4.500 de metri pătrați, adică mai bine de jumătate de teren de fotbal, în 2006 – și a unor petreceri somptuoase.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău