Funeralii prințului Philip: Ceremonie, slujbă religioasă și onoruri militare

  • 17 Aprilie 2021 16:15
Funeralii prințului Philip: Ceremonie, slujbă religioasă și onoruri militare

O ceremonie de opt minute, începând cu ora locală 15:00 (14:00 GMT), o slujbă religioasă urmată de onoruri militare: astfel se vor desfășura funeraliile prințului Philip sâmbătă la castelul Windsor din vestul Londrei, relatează AF, preluat de Agerpres.

 11:00 locală (10:00 GMT) - Sicriul, peste care va fi așezată sabia sa, chipiul de comandant al marinei militare și o jerbă de flori, va fi scos din capela privată și instalat în marea sală a castelului.

- 14:10. Diaconul de Windsor, David Conner, va pronunța o rugăciune.

- Între 14:20 și 14:27. Invitații care nu participă la slujbă părăsesc capela.

 


Foto: (c) Steve Parsons/Pool via REUTERS


- 14:27. Land Rover-ul vopsit în verde dedicat special prințului Philip intră în curtea castelului în sunete de fanfară.

- 14:38. Sicriul este ridicat.

- 14:41. Sicriul părăsește castelul și este întâmpinat de membrii familiei regale care fac parte din cortegiu. După salutul militar sicriul este instalat în spatele Land Rover-ului.

 

Foto: (c) Sergeant Donald C Todd RLCHANDOUT/EPA

- 14:45. Începe ceremonia. Trebuie să dureze opt minute. Participă copiii reginei și ai prințului: Charles (moștenitorul tronului), Anne, Andrew și Edward, precum și trei dintre nepoții lor, William, Harry și Peter Phillips. Va fi prezent și soțului prințesei Anne, Timothy Laurence, și nepotul reginei, David Linley. Regina Elizabeth a II-a se va deplasa la bordul unui Bentley.

- 14:53. Cortegiul sosește la capela Saint George.

 

Foto: (c) Hannah McKay/REUTERS

- 15:00. Un minut de reculegere va fi ținut în întregul Regat Unit. Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, și diaconul de Windsor David Conner vor întâmpina sicriul la venirea în capelă.

La sfârșitul ceremoniei, sicriul va fi coborât în cavoul regal, unde va rămâne până la decesul reginei. La cererea lui Philip, care și-a slujit țara în Royal Navy în cel de-al doilea Război Mondial, la sirenele marinei va răsuna apelul "Action Stations" care îi cheamă pe marinari la post. Arhiepiscopul de Canterbury va pronunța rugăciunea de binecuvântare înainte de intonarea imnului național.

- În jur de 15:50. Membrii familiei părăsesc capela.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău