Fundația Soros Moldova și PNUD au donat un lot de echipament spitalelor din R. Moldova

  • 26 Noiembrie 2020 14:10
Fundația Soros Moldova și PNUD au donat un lot de echipament spitalelor din R. Moldova

Fundația Soros Moldova și PNUD au donat un lot de echipament spitalelor din R. Moldova. Echipamentul, care valorează aproximativ 47.000 de dolari, constă din șapte concentratoare de oxigen, pulsoximetre, monitoare medicale și un ventilator, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, evenimentul de donare a avut loc astăzi și la el au fost prezenți reprezentanta rezidentă PNUD în Republica Moldova, Dima Al-Khatib și directorul executiv al Fundației Soros Moldova, Petru Culeac.

„PNUD Moldova susține cu fermitate fortificarea sistemului de sănătate pentru a face față crizei pandemice, inclusiv prin procurarea echipamentelor medicale necesare. Astfel, suntem recunoscători Fundației Soros Moldova că ni se alătură în această misiune de asigurare a ajutorului critic, care poate alina călătoria plină de riscuri a pacienților cu COVID-19 și a personalului medical care are grijă de ei”, a spus Dima Al-Khatib.

Și Petru Culeac a specificat că echipamentul transmis este parte a unei serii de contribuții a Fundației Soros Moldova din ultimele opt luni pentru lupta cu răspândirea coronavirusului. “Suntem bucuroși că avem posibilitatea să ajutăm medicii, asistenții și asistentele medicale, dar și pe toți cei care, fiind în prima linie, se dedică salvării vieților cetățenilor”, a adăugat Culeac.

Echipamentul donat va permite angajaților din domeniul sănătății aflați în prima linie a luptei cu virusul să asigure pacienții care suferă de COVID-19 cu oxigen direct din aer, să măsoare cât de bine este transmis oxigenul către diferite părți ale corpului și, respectiv, să asigure oxigenarea și ventilarea plămânilor pacienților aflați în stare critică.

Până astăzi, în R. Moldova au fost înregistrate 101 203 cazuri de COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău