Funcționarii de stat vor primi premiul anual. Urmează să fie alocați peste 208 milioane lei

  • 15 Februarie 16:20
Funcționarii de stat vor primi premiul anual. Urmează să fie alocați peste 208 milioane lei

Guvernul urmează să aloce din bugetul de stat pentru anul 2022 peste 208 milioane de lei pentru acordarea premiului anual funcționarilor de stat pentru rezultatele activității în anul 2021. Un proiect în acest sens a fost propus pentru consultări publice, transmite Bizlaw.md.

Conform documentului, cea mai mare sumă de bani, peste 114 milioane de lei urmează să fie alocată bugetelor locale. Autoritățile finanțate de la bugetul de stat vor primi aproape 94 milioane lei, precizează sursa citată

Autorii proiectului spun că una dintre prioritățile Guvernului pe termen mediu este asigurarea prevederilor cadrului normativ privind salarizarea în sectorul bugetar. În context, tot mai multe autorități semnalizează despre alocații insuficiente pentru plata premiului anul pentru rezultatele activității din 2021 și a contribuțiilor asigurărilor sociale de stat.

Normele legale stabilesc că Guvernul trebuie să repartizeze autorităților publice locale și centrale alocațiile aprobate în bugetul de stat, inclusive pentru acordarea premiului anual. Mijloacele financiare urmează să fie alocate sub formă de transferuri cu destinație specială.  

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
22,25
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:3,09 m/s
Sun
25
Mon
25
Tue
29
Wed
27
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău