Funcționari, instruiți să implementeze proiecte transfrontaliere

  • 10 Decembrie 2013 13:17
Funcționari, instruiți să implementeze proiecte transfrontaliere

Reprezentanți ai administrației publice locale și ai organizațiilor non-guvernamentale din 24 de raioane au fost instruiți cum să elaboreze și să implementeze proiecte transfrontaliere.

În urma acestor cursuri, au fost elaborate șapte proiecte, majoritatea pentru reabilitarea sau modernizarea infrastructurii locale. 

Administrația locală și societatea civilă au fost pregătite în cadrul unui proiect realizat de Business Consulting Institute. Proiectul, lansat în luna aprilie și ale cărui rezultate au fost prezentate astăzi, și-a propus să pregătească administrația locală în vederea utilizării eficiente a fondurilor alocate prin programul operațional comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 care este unul din cele mai importante programe ale Uniunii Europene în țara noastră.

Prin elaborarea acestor 7 proiecte a fost îmbunătățită capacitatea de atragere a fondurilor europene, iar această experiență va fi transmisă și colegilor din alte localități, a menționat directorul exectuiv al BCI, Veaceslav Negruță.

Programul de proiecte transfrontaliere va fi prelungit și pentru perioada anilor 2014-2020, astfel că experiența acumulată de administrația locală din Republica Moldova va fi extrem de iutilă, potrivit expertului polonez Adam Sauer.

Proiectul de instruire a comunităților locale a fost realizat cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe din Polonia și de Fundația poloneză PAUCI.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău