Funcția de secretar de stat se propune să fie de demnitate publică

  • 20 Iunie 2019 16:37
Funcția de secretar de stat se propune să fie de demnitate publică

Deputați ai fracțiunii parlamentare PAS, Blocul ACUM, au înregistrat în Parlament o inițiativă legislativă prin care propun modificarea legislației, astfel ca funcția de secretar de stat să devină funcție de demnitate publică, transmite IPN.

Deputatul Sergiu Litvinenco a scris, pe Facebook, că această practică există în aproape toate statele europene. Miniștrii și secretarii de stat vor fi politici, restul –  șefii de direcții, consultanții și specialiștii – vor fi funcționari publici, adică apolitici.

„În campania electorală, apoliticii PD-ului înregimentați pe baza loialității față de fostul partid-stat în funcțiile de secretari de stat și secretari generali de stat au făcut campanile și s-au afișat alături de Plahotniuc mai ceva decât orice militant oficial a vreunui partid politic”, a scris juristul.

A doua inițiativă înregistrată de aceiași deputați vizează anularea benzinăriilor duty free, a magazinelor, barurilor și restaurantelor duty free la intrarea în Republica Moldova și la intrarea în regiunea transnistreană.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău