FT: Rate mari de infectare cu coronavirus, dar puține decese. Cum se explică această situație din Germania

  • 22 Martie 2020 18:49
FT: Rate mari de infectare cu coronavirus, dar puține decese. Cum se explică această situație din Germania

Rata mare a analizelor medicale și vârstele pacienților ar putea explica o anomalie referitoare la epidemia de coronavirus observată în Germania - numărul relativ mic al deceselor în pofida numeroaselor cazuri de infectare, informează cotidianul Financial Times, preluat de Ddigi24.

Criza coronavirusului a lovit Germania cu forță totală. Infecțiile au crescut rapid, școlile, fabricile și barurile au fost închise, iar Guvernul a adoptat măsuri epidemice din ce în ce mai drastice.

„Însă, într-un mod esențial, țara se dovedește a fi extrem de rezistentă: în raport cu numărul cunoscut de infecții, rata deceselor a fost până acum minusculă”, notează cotidianul Financial Times, citat de Mediafax.

Potrivit datelor funizate de Universitatea Johns Hopkins, până joi după-amiază, în Germania erau 13.979 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, mai multe decât orice altă națiune în afară de China, Italia, Iran și Spania. Până în acel moment, Germania înregistrase doar 42 de decese. În schimb, Franța, un stat vecin, raportase până în același moment 9.058 de infecții și 243 de decese. Spania avea atunci 17.395 de cazuri și 803 decese. Statele Unite, Marea Britanie, Italia și chiar Coreea de Sud aveau rate ale deceselor semnificativ mai mari decât ale Germaniei.

„Aparenta anomalie a generat dezbateri în Germania și în alte țări, deși experții avertizează să nu fie trase concluzii generale. Ei argumentează că rata scăzută a deceselor reflectă cel mai probabil faptul că epidemia încă este într-o etapă relativ preliminară și că persoanele afectate sunt mai tinere decât în alte țări. Pacienții tineri fără alte boli care au Covid-19 au șanse mai mari de supraviețuire decât cei vârstnici”, explică FT.

Un alt factor ar putea fi numărul mare de teste medicale efectuate de Germania pentru depistarea coronavirusului. Potrivit lui Lothar Wieler, președintele Institutului Robert Koch, laboratoarele germane efectuează aproximativ 160.000 de analize de coronavirus pe săptămână, mult mai multe decât au efectuat în total unele țări europene de la izbucnirea crizei.

„Este vorba de capacități. Capacitățile Germaniei sunt foarte, foarte semnificative. Putem efectua peste 160.000 de teste pe săptămână, iar capacitatea poate fi suplimentată”, a explicat profesorul Lothar Wieler.

Cel puțin pe termen scurt, testarea masivă contribuie la menținerea unei rate scăzute a mortalității, deoarece le permite autorităților să depisteze cazuri de Covid-19 chiar și la pacienți care au puține simptome, sunt asimptomatici și au șanse mai mari de supraviețuire.

„În cele mai multe cazuri, boala are forme ușoare, cu puține simptome, presupunem că depistarea cazurilor ușoare depinde de la țară la țară. În termeni statistici, acest lucru generează diferențe privind ratele mortalității”, explică Hans-Georg Kräusslich, profesor de Medicină și șeful Secției de Virologie a Spitalului Universitar din Heidelberg.

Cu toate acestea, profesorul avertizează că situația din Germania s-ar putea schimba în următoarele săptămâni ori luni: „În Germania, încă suntem într-o etapă relativ preliminară a epidemiei. Cei mai mulți pacienți s-au îmbolnăvit în ultimele două săptămâni, astfel că vom vedea cazuri mai severe în viitor și o modificare a ratei mortalității”.

Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău