Fructe proaspete pentru copiii din școlile și grădinițele din afara Chișinăului

  • 23 Martie 2017 20:03
Fructe proaspete pentru copiii din școlile și grădinițele din afara Chișinăului

PNUD Moldova, în parteneriat cu Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct, anunță extinderea Campaniei „Coolege Vitamine” pentru copiii din școlile și grădinițele din afara Chișinăului.

Astfel, fructe proaspete vor fi distribuite la peste șase mii de copii din 49 de instituții de învățământ din 13 raioane, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Programului Națiunilor Unite în Moldova.

Directoarea grădiniței Andrieș din Onițcani, raionul Criuleni, Zinaida Ceban a declarat că gestul agenților economici de a dona fructe proaspete copiilor din afara Chișinăului este frumos și binevenit. „Sunt produse calitative, ecologice și dacă înainte vitaminizam bucatele copiilor cu vitamina C din farmacii, acum o facem prin intermediul fructelor”, a spus Zinaida Ceban.

Proiectul pilot urmărește creșterea nivelului de conștientizare a necesității consumului de fructe proaspete în rândul copiilor, dar și pavarea terenului în vederea implementării programului „Fructe în școli”, deja funcțional în țările din regiune.

„Coolege Vitamine” testează sistemul de distribuție a fructelor gestionat direct de întreprinderile din sectorul privat, Asociația Moldova-Fruct fiind cea mai mare asociație a producătorilor și exportatorilor de fructe proaspete din Republica Moldova, care întrunește mai mult de 170 de producători.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), copiii din Republica Moldova consumă doar 60% din cantitatea zilnică minimă recomandată. Din toamna anului 2016, 3500 de copii de la cinci grădinițe și școli din Chișinău primesc de două ori pe săptămână mere.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău