Frizerii, farmacii și instituții medicale au fost închise după ce ANSA a depistat încălcări la respectarea măsurilor anti COVID-19

  • 18 Iunie 2020 19:22
Frizerii, farmacii și instituții medicale au fost închise după ce ANSA a depistat încălcări la respectarea măsurilor anti COVID-19

Agenția Națională pentru Sănătate Publică a efectuat verificări în 492 unități (277 frizerii, 91 farmacii, 54 instituții medicale primare, spitalicești și private și peste 50 unități care prestează activități de comerț). În urma inspecțiilor, au fost identificate încălcări în 70 unități fiind sistată activitatea a 16 frizerii, 7 farmacii, 4 instituții medicale private și 5 unități care prestează activități de comerț, precum și au fost aplicate 12 amenzi.

De asemenea, începând cu 5 iunie, prin intermediul subdiviziunilor teritoriale, specialiștii  ANSA, au efectuat 1582 de verificări, astfel fiind depistate 465 neconformități.  Au fost supuse controlului 77 piețe agro-alimentare, celelalte care activează la moment, urmează a fi inspectate. 

Din 15 iunie curent, odată cu redeschiderea sectorului de alimentație publică, au fost supuse controlului 95 unități, fiind depistate 17 neconformități.  

Încălcări depistate: nerealizarea termometriei,  lipsa echipamentelor de protecție, admiterea aglomerațiilor,  deservirea persoanelor fără măști de protecție, plasarea soluțiilor dezinfectante în locuri neaccesibile. 

ANSP și ANSA face apel către agenții economici să respecte măsurile impuse de către autorități, pentru siguranța cetățenilor și  prevenirea răspândirea infecției COVID-19. 

Inspectorii ANTA efectuează controale în gările și stații auto din țară. Începând cu 15 iunie, au fost supuse controlului, gările din mun. Chișinău, zona de Sud și Nord a Republicii Moldova. 

Este obligatorie dezinfectarea mijloacelor de transport, plasarea soluțiilor dezinfectante în locuri vizibile, respectarea distanței sociale, iar personalul gărilor, conducătorii auto cât și pasagerii trebuie să fie asigurați cu echipamente de protecție. 

Amintim că, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Afacerilor Interne, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Agenția Națională Transport Auto continuă desfășurarea  acțiunilor de prevenire și control a răspândirii infecției COVID-19 pe teritoriul țării, în contextul relaxării măsurilor de restricție, aprobate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău