Fregata “Regele Ferdinand” pleacă într-o misiune NATO în Marea Mediterană

  • 06 Octombrie 2017 15:28
Fregata “Regele Ferdinand” pleacă într-o misiune NATO în Marea Mediterană

Fregata “Regele Ferdinand” a plecat, vineri, din Portul Constanța pentru a participa la o misiune NATO în Marea Mediterană, alături de gruparea navală SNMG-2, nava militară urmând să revină în țară la începutul lunii noiembrie, scrie news.ro.

Potrivit unui comunicat al Forțelor Navale, Fregata “Regele Ferdinand” cu un elicopter Puma Naval ambarcat și cu un echipaj de 240 de marinari militari a plecat vineri din Portul Constanța pentru a se alătura forțelor din gruparea navală SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2), care participă la Operația Sea Guardian, în Bazinul Mediteranean.

“Forțele Navale reiau participarea la misiunile NATO din Marea Mediterană, întrerupte după degradarea situației de securitate din Marea Neagră și anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă, în anul 2014”, se arată în comunicat.

Sea Guardian este o operație condusă de Comandamentul Maritim Aliat al NATO (MARCOM) și are ca obiectiv principal asigurarea securității maritime a membrilor Alianței în Marea Mediterană, a mai precizat sursa citată.

“Prin participarea fregatei Regele Ferdinand la Operația NATO Sea Guardian, Forțele Navale Române contribuie la îndeplinirea angajamentelor asumate de țara noastră față de partenerii din Alianță și demonstrează faptul că România furnizează un suport constant pentru consolidarea măsurilor de securitate și de apărare colectivă a NATO”, spun Forțele Navale.

Anul acesta, fregata face parte din pachetul de forțe puse la dispoziția NATO de țara noastră și a mai fost integrată de două ori în gruparea navală NATO SNMG-2, care a desfășurat misiuni în Marea Neagră. Nava se va întoarce în țară la începutul lunii noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău