Franța va trimite experți ce vor participa la anchete asupra atacurilor cu dronă împotriva instalațiilor petroliere saudite

  • 18 Septembrie 2019 11:12
Franța va trimite experți ce vor participa la anchete asupra atacurilor cu dronă împotriva instalațiilor petroliere saudite

Președintele francez Emmanuel Macron i-a confirmat prințului moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, că Franța va trimite experți pentru a participa la anchete asupra atacurilor împotriva instalațiilor petroliere saudite, a anunțat miercuri Palatul Elysee, informează AFP, preluat de Agerpres.

Șeful statului francez, care a avut marți o discuție cu Mohammad bin Salman, "a condamnat în mod ferm atacurile ce au vizat situri petroliere în Abqaiq și Khurais", potrivit unui comunicat. El l-a asigurat de "solidaritatea Franței cu Arabia Saudită și populația ei în fața acestor atacuri și a reafirmat angajamentul Franței în favoarea securității Arabiei Saudite și stabilității în regiune".

"Ca răspuns la cererea autorităților saudite", el i-a "confirmat prințului moștenitor trimiterea în Arabia Saudită a unor experți francezi care să participe la anchete menite să aducă lumină asupra originilor și modalităților atacurilor din 14 septembrie", se precizează în comunicat.

Sâmbătă, rebelii houthi din Yemen au revendicat atacurile cu dronă care au vizat uzina din Abqaiq, cea mai mare din lume pentru prelucrarea petrolului, și câmpul petrolier din Khurais, două situri din estul Arabiei Saudite, provocând reducerea producției saudite cu 5,7 milioane de barili pe zi, adică 6% din producția mondială.

Prețurile la petrol au explodat în urma acestor atacuri, luni, înainte de a se replia marți seara, după declarații ale ministrului saudit al energiei conform cărora producția petrolieră a țării sale va fi restabilită la sfârșitul lui septembrie. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău