Franța va organiza o ceremonie pentru a aduce un omagiu actorului Jean-Paul Belmondo

  • 07 Septembrie 2021 11:09
Franța va organiza o ceremonie pentru a aduce un omagiu actorului Jean-Paul Belmondo

Franța va organiza o ceremonie națională pentru a aduce un omagiu cunoscutului actor Jean-Paul Belmondo la Hotel National des Invalides, din Paris, pe 9 septembrie, a comunicat marți Biroul prezidențial francez, scrie Rador.

Belmondo, o vedetă a noului val cinematografic al Franței, după rolul său în "A bout de souffle"(Cu sufletul la gură), al lui Jean-Luc Goddard, din 1959, a încetat din viață în cursul acestei săptămâni, la 88 de ani.

Moartea unei figuri importante din cinematografia franceză a fost resimțită în întreaga țară. Președintele Emmanuel Macron a scris luni pe Twitter că Franța a pierdut o "comoară națională".

Actor carismatic, care deseori și-a realizat singur cascadoriile, Belmondo a trecut în anii 1960 la filme comerciale și a devenit unul dintre eroii filmelor de comedie și de acțiune din Franța. Decizia lui de a urma o carieră în cinematografia comercială și de a renunța la filmele de artă a adus critici care susțineau că și-ar irosi talentul - idee pe care el a negat-o întotdeauna.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău