Franța | Un afgan este căutat de poliție după confruntări sângeroase la Calais

  • 02 Februarie 2018 12:59
Franța | Un afgan este căutat de poliție după confruntări sângeroase la Calais
Sursa: BBC

Un afgan care ar fi fost implicat într-una dintre confruntările violente ce au avut loc joi la Calais, în nordul Franței, era căutat vineri de poliție, informează AFP, citând o sursă din poliție.

Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, este suspectat că a deschis focul asupra unor eritreeni aproape de spitalul din Calais unde se distribuia masa, în cursul după-amiezii.

Patru migranți, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, cetățeni eritreeni, au fost răniți de gloanțe. Toți cei patru erau încă între viață și moarte vineri, potrivit unei surse apropiate dosarului.

Trei altercații succesive au avut loc între afgani și eritreeni joi după-amiază și seara devreme, făcând 21 de răniți, potrivit pompierilor. Cinci răniți au fost atinși de gloanțe.

"Este un grad de violență cum nu a mai fost cunoscut până acum", a declarat ministrul francez de interne Gérard Collomb, care s-a deplasat la locul incidentelor, deplângând aceste evenimente "excepțional de grave".

Acesta este cel mai ridicat bilanț după 1 iulie 2017, când ciocniri interetnice au făcut 16 răniți, dintre care unul grav.

Aproximativ 800 de migranți trăiesc în prezent la Calais, potrivit ultimelor cifre ale asociațiilor umaniare, între 550 și 600, conform prefecturii.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău