Franța | Stat Islamic revendică atacul cu cuțit de la Paris. Emmanuel Macron: nu vom ceda niciun centimetru dușmanilor libertății (FOTO)

  • 13 Mai 2018 09:53
Franța | Stat Islamic revendică atacul cu cuțit de la Paris. Emmanuel Macron: nu vom ceda niciun centimetru dușmanilor libertății (FOTO)

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat atacul cu cuțit comis sâmbătă seară la Paris, potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE Intelligence Group, relatează AFP.

"Autorul acestui atac cu cuțitul la Paris este un soldat al Stat Islamic, iar operațiunea a fost desfășurată ca represalii față de state ale coaliției" internaționale antijihadiste din Irak și Siria, a declarat o "sursă din cadrul serviciilor de securitate" pentru Amaq, agenția de presă a SI.

Individul care a ucis sâmbătă un trecător și a rănit alte patru persoane în capitala Franței, înainte de a fi împușcat, a strigat "Allah Akbar" (Allah e mare) în cursul atacului său cu cuțitul, potrivit martorilor, a anunțat procurorul Parisului, François Molins, care a sesizat secția antiteroristă a parchetului, relatează AFP.

"În acest stadiu și pe baza unor mărturii că agresorul a strigat "Allah Akbar" atacând trecătorii cu cuțitul, și ținând cont de modul de operare, am sesizat secția antiteroristă a parchetului din Paris", a declarat François Molins în fața presei, în cartierul Operei.

Ancheta este desfășurată sub calificările de "asasinat" și "tentativă de asasinat asupra persoanelor care dețin autoritate publică", "în legătură cu o acțiune teroristă", a precizat el.

Ea a fost încredințată în comun brigăzii criminale a poliției judiciare din Paris, direcției generale a securității interne (DGSI) și subdirecției antiteroriste (Sdat), a adăugat procurorul.

Președintele Emmanuel Macron a deplâns că Franța plătește "încă o dată prețul sângelui", însă a dat asigurări că nu va ceda "niciun centimetru dușmanilor libertății".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău