Franța și Germania, îngrijorate de încercările PSRM-Partidul Șor de a schimba componența Curții Constituționale

  • 24 Aprilie 2021 09:00
Franța și Germania, îngrijorate de încercările PSRM-Partidul Șor de a schimba componența Curții Constituționale

Ambasadele Franței și Germaniei sunt foarte îngrijorate de evoluțiile în curs de desfășurare în Republica Moldova și, în special, de încercările de a schimba componența Curții Constituționale, încălcând astfel Constituția.

„Ambasadele Germaniei și Franței reiterează atașamentul lor față de respectarea ordinii constituționale în Republica Moldova. Facem apel la atenuarea tensiunilor politice și la soluționarea dezacordurilor prin mijloace democratice, cu respectarea deplină a separării puterilor și a statului de drept”, se arată în comunicatul diplomațiilor.

La ședința de ieri a Parlamentului a fost anulată Hotărârea Parlamentului de numire a Domnicăi Manole în calitate de judecător la Curtea Constituțională, cu 53 de voturi ale deputaților PSRM și ale celor din platforma Pentru Moldova, din care face parte și Partidul Șor. La scurt timp, cu 56 de voturi, a fost numit în funcția de judecător constituțional Boris Lupașcu. În sala Parlamentului nu erau prezenți deputații din Partidul Acțiune și Solidaritate și cei din Partidul Platforma Demnitate și Adevăr. Mai devreme, aceștia au boicotat ședința în semn de protest în contextul examinării declarației PSRM și Pentru Moldova privind „uzurparea puterii de către Curtea Constituțională”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău