Franța relaxează regulile de izolare a persoanelor pozitive la COVID-19

  • 02 Ianuarie 2022 10:25
Franța relaxează regulile de izolare a persoanelor pozitive la COVID-19

Regulile de izolare a persoanelor pozitive la COVID-19 și a contactelor acestora vor fi relaxate cu începere de luni în Franța pentru cei o schemă completă de vaccinare cu scopul de a proteja viața social-economică a țării, a anunțat guvernul de la Paris, notează AFP, potrivit Agerpres.

Persoanele pozitive complet vaccinate vor trebui să se izoleze timp de șapte zile indiferent de variantă, izolare care poate fi ridicată după cinci zile în cazul unui test antigen sau test PCR negativ.

Și nu va mai fi impusă carantina pentru persoanele caz contact cu o schemă completă de vaccinare. Totuși, acestea vor trebui să respecte cu strictețe gesturile de barieră și "să facă teste regulate", a explicat ministrul sănătății, Olivier Véran, într-un interviu pentru JDD.

Până în prezent, în Franța, persoanele pozitive trebuiau să se izoleze timp de zece zile, iar cazurile contact ale unei persoane care a contractat varianta Omicron trebuiau să se izoleze cel puțin 7 zile. Durata izolării putea ajunge și la 17 zile, indiferent de variantă, atunci când se locuiește împreună cu o persoană pozitivă.

Această modificare a regulilor răspunde nevoii de "a ține cont de evoluția extrem de rapidă a răspândirii variantei Omicron în Franța" și trebuie să permită "să avem un echilibru beneficiu-risc care să vizeze asigurarea controlului contaminărilor, menținând, în același timp, viața social-economică", a explicat Ministerul Sănătății intr-un comunicat.

În plus, "primele date virologice disponibile" arată "o perioadă de incubare a variantei Omicron mai rapidă decât pentru variantele precedente, susținând o posibilă reducere a duratei de izolare".

La rândul lor, persoanele testate pozitiv și fără o schemă completă de vaccinare vor trebui să se izoleze timp de zece zile, cu posibilă ieșire după șapte zile în aceleași condiții. Se menține carantina de șapte zile și pentru cazurile de contact care nu au schemă completă de vaccinare, care vor trebui să obțină un test negativ la sfârșitul acestei perioade pentru a putea ieși din izolare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău