Franța, record absolut de cazuri noi de COVID-19

  • 16 Octombrie 2020 08:30
Franța, record absolut de cazuri noi de COVID-19

Ministerul Sănătății din Franța a raportat joi 30.621 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, un record de la implementarea screeningului masiv. Franța a reintrodus starea de urgență sanitară din cauza răspândirii epidemiei de coronavirus.

Rata de pozitivare se ridică la 12,6%, potrivti datelor comunicate de autoritățile sanitare franceze. 88 de persoane au murit în spital, numărul total al deceselor ajungând la 33.125, relatează Le Figaro, potrivit Mediafax.

Administrația de la Paris a anunțat, miercuri, reinstituirea stării de urgență sanitară pe teritoriul Franței începând din 17 octombrie, dar președintele Emmanuel Macron a dat asigurări că autoritățile nu au pierdut controlul asupra epidemiei de coronavirus. 

Emmanuel Macron a confirmat că vor fi impuse restricții de circulație între orele 21:00 și 6:00 în regiunea Ile-de-France, inclusiv în Paris, și în alte metropole - Grenoble, Lille, Lyon, Aix-Marseille, Rouen, Toulouse și Montpellier. Restricțiile vor dura patru săptămâni. „Interdicțiile de circulație pe timp de noapte sunt o măsură pertinentă. Ar fi disproporționat să reintroducem restricții totale pe întreg teritoriul țării”, a argumentat Emmanuel Macron.

„Restricțiile vor dura patru săptămâni și vom merge la Parlament pentru a le prelungi până la 1 decembrie. Șase săptămâni este intervalul de timp care ni se pare util”, a mai declarat șeful statului francez.

Emmanuel Macron spune că oricine încalcă restricțiile de circulație care vor fi impuse în marile orașe din Franța va fi amendat cu 135 de euro (158,61 lire sterline), relatează Reuters, citată de Agerpres.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău