Franța rămâne în continuare sub amenințare teroristă

  • 13 Ianuarie 2015 19:01
Franța rămâne în continuare sub amenințare teroristă

Președintele Francois Hollande a declarat, astăzi, că Franța rămâne în continuare sub amenințarea teroristă, venită atât din exteriorul țării, cât și din interior.

Liderul de la Elysee a participat la o ceremonie solemnă, la care au fost omagiați Clarissa, Franck și Ahmed, cei trei polițiști uciși în atentatele de la Paris.

"Erau foarte mândrii să reprezinte poliția franceză, valorile Republicii, laicitatea care face ca în țara noastră toate religiile să fie respectate și protejate. Islamismul radical nu are nimic de-a face cu religia musulmană. Islamismul radical îi lovește pe cei care vor să fie liberi în credința și convingerile lor, să fie pur și simplu liberi", a spus Francois Hollande.

Cei trei polițiști au primit postum cea mai înaltă distincție franceză: 'Legiunea de Onoare, în grad de cavaler'.

Funeralii la Ierusalim

La Ierusalim, o mulțime îndoliată s-a alăturat liderilor și personalităților publice din Israel, la funeraliile celor patru evrei, victime ale atacului terorist de la Paris.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu a reamintit în mod particular Occidentului că este necesară o poziție fermă împotriva Islamului radical.

Președintele Reuven Rivlin a cerut evreilor francezi să facă alia, adică să emigreze, să vină în Israel din cauza insecurității din Europa, dar "vom continua să ne batem pentru dreptul vostru de a trăi ca evrei oriunde doriți", transmite corespondentul RRA, Dragoș Ciocârlan.

La ceremonia de înmormântare președintele Reuven Rivlin a spus familiilor victimelor atacului antisemit din Franța că nu acesta este modul în care Israelul vreau să-și primească fii și ficele "nu așa vrem să sosiți în capitala Statului Israel, Ierusalim.

Despre Yoav, unul din cei 4 evrei uciși în atacul de la Paris, președintele Statului Israel a spus că acesta a venit pentru prima oară la Zidul Plângerii din Ierusalim în urmă cu două săptămâni, acum a doua oară și ultima.

Yoav a încercat să protejeze un copil de 3 ani în timpul luării de ostateci și a fost împușcat de teroriști în magazinul evreiesc din inima Parisului.

La ceremonia din Ierusalim, reprezentanta guvernului francez, doamna ministru Ségolene Royal, a înmânat familiilor victimelor cea mai înaltă distincție a Republicii Franceze, "Legiunea de Onoare" acordată post-mortem fiecăruia "au murit doar pentru că erau evrei" - a spus Ségolene Royal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău