Franța | Președintele Macron califică vizita Papei Francisc în Irak drept "un moment de cotitură"

  • 22 Martie 2021 08:21
Franța | Președintele Macron califică vizita Papei Francisc în Irak drept

Președintele francez Emmanuel Macron l-a felicitat duminică, într-o conversație telefonică, pe Papa Francisc pentru recenta sa vizita în Irak, pe care a descris-o ca fiind un "adevărat moment de cotitură" pentru Orientul Mijlociu, conform unui comunicat al Palatului Elysee citat de AFP.

Discuția telefonică care a avut loc la solicitarea Papei, potrivit administrației prezidențiale franceze, este a patra de la preluarea mandatului de președinte de către Emmanuel Macron în 2017, ultima dintre acestea având loc pe 30 octombrie, a doua zi după atacul soldat cu trei morți într-o biserică din Nisa.

Emmanuel Macron "a dorit mai întâi să îl felicite pe Papa Francisc pentru vizita sa istorică în Irak și să sublinieze impactul și importanța acesteia, calificând-o un adevărat punct de cotitură pentru regiune", potrivit președinției franceze.

Timp de trei zile, la începutul lunii martie, Papa Francisc a efectuat prima vizită a unui Suveran Pontif în Irak, o țară zguduită în mod regulat de violență, vizitând capitala Bagdad și orașele Mosul și Qaraqosh din nordul țării.

Președintele Macron și Papa și-au "împărtășit, de asemenea, gândurile și preocupările cu privire la crizele ce destabilizează multe regiuni ale lumii: expansiunea jihadismului în Africa, fie că este vorba de Sahel sau de estul continentului, situația din Liban și, în sens mai larg, instabilitatea provocată de țările care utilizează diplomația religioasă în scopuri politice" a adăugat Palatul Elysee.

Președintele francez, care a fost primit de Papa Francisc la Vatican în iunie 2018, a discutat cu acesta și despre "provocările lumii post-COVID-19, subiectul cărții publicate de Sfântul Părinte în decembrie", conform sursei citate.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău