Franţa | O scriitoare îl acuză de agresiune sexuală pe un fost ministru

  • 20 Octombrie 2017 19:55
Franţa | O scriitoare îl acuză de agresiune sexuală pe un fost ministru

Scriitoarea franceză Ariane Fornia, fiica fostului ministru din timpul lui Nicolas Sarkozy Eric Besson, îl acuză pe fostul ministru socialist şi membru al Consiliului constituţional Pierre Joxe că a agresat-o sexual în primăvara lui 2010, ceea ce acesta dezminte, scrie Agerpres.

Într-o postare intitulată '#moiaussi': fie ca ruşinea să-şi schimbe tabăra' publicată pe blogul ei, Ariane Fornia povesteşte mai multe agresiuni sexuale a căror victimă susţine că a fost.

Hashtag-ul 'moi aussi' înscrie acest demers în ampla mişcarea de denunţare a agresiunilor sexuale care a început după acuzaţiile de viol şi agresiune împotriva fostului magnat de la Hollywood Harvey Weinstein.

Scriitoare susţine că a fost agresată de Pierre Jox la Opera Bastilia din Paris, însă acesta răspunde că acest denunţ 'puţin plauzibil' îl şochează mult şi că alegaţiile care îl privesc 'sunt false'.

'Un domn venerabil se aşază la dreapta mea (...) Reprezentaţia începe. La sfârşitul a zece minute, venerabilul domn are mâna pe coapsa mea', a povestit ea, adăugând că i-a respins mâna de mai multe ori.

'Mâna îi alunecă în interiorul coapsei, urcând spre zona genitală. I-am tras mâna mai ferm şi am scos un strigăt de indignare surd, cu gura închisă. Toată lumea se uită la mine. El se opreşte. Zece minute mai târziu, el reîncepe. I-am băgat unghiile în mână. Este o luptă tăcută, grotescă, chiar în incinta Operei Bastilia', relatează scriitoarea.

După ce iniţial a scris pe blogul său că este vorba despre 'un fost ministru al lui (Francois) Mitterand', fostul preşedinte francez, Ariane Fornia a declarat pentru revista L'Express că agresorul său a fost Pierre Joxe.

Întrebat de săptămânal despre presupusa agresiune, Eric Besson a declarat: 'Eram nebun de furie, absolut nebun de furie. Am vrut să merg acasă la Joxe şi să-l lovesc, dar apoi am auzit îngrijorările fiicei mele, într-o situaţie care era complicată pentru mine şi din cauza căreia ea avea de suferit. Am tăcut'.

Într-o declaraţie pentru AFP, Pierre Joxe, în vârstă de 82 de ani, a precizat: 'Mă voi exprima mai pe larg despre acest subiect săptămâna viitoare după ce îmi voi lua timpul de a analiza toate datele acestei afaceri'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
10,32 °C
ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,5 m/s
Thu
17 °C
Fri
17 °C
Sat
17 °C
Sun
17 °C
Mon
16 °C

Curs oficial BNM 16 Octombrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2894 -0.0890
USD 17.5096 -0.0505
RON 4.0582 -0.0142
UAH 0.7104 -0.0027
RUB 0.2718 -0.0019
Arhivă Radio Chișinău