Franța: Nicio formațiune politică nu a obținut majoritatea absolută la alegerile legislative anticipate

  • 08 Iulie 08:43
Franța: Nicio formațiune politică nu a obținut majoritatea absolută la alegerile legislative anticipate

Pe primul loc s-a clasat coaliția de stânga Noul Front Popular (Nouveau Front Populaire) care a obținut 182 de mandate din totalul celor 577 de locuri. Creditată cu a treia șansă, tabăra centristă a președintelui Emmanuel Macron (Ensemble) a ieșit pe locul doi cu 168 de mandate, în timp ce extrema-dreaptă (Rassemblement National) a coborât pe locul trei reușind să obțină 143 de locuri în camera inferioară a Parlamentului francez, transmite Radio Chișinău.

Astfel niciun grup politic nu a reușit să obțină o majoritate absolută de 289 de locuri.

În urma victoriei surprinzătoare a alianței de stânga, liderul socialiștilor, Olivier Faure, s-a pronunțat împotriva unei alianțe guvernamentale cu tabăra centristă a președintelui Macron, relatează DPA. Nu ar trebui să existe o "coaliție a contrariilor" care să continue politicile lui Macron, a declarat Faure.

Premierul francez, Gabriel Attal, a anunțat duminică seara că își va prezenta demisia președintelui Emmanuel Macron luni dimineață, după alegerile legislative anticipate, adăugând că își va exercita funcțiile atâta timp cât va fi necesar, transmite AFP.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
18,29
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
16
Wed
17
Thu
18
Fri
20
Arhivă Radio Chișinău