Franța | Ministrul de Finanțe a primit trei scrisori scrisori conținând amenințări cu moartea

  • 11 Septembrie 2019 16:36
Franța | Ministrul de Finanțe a primit trei scrisori scrisori conținând amenințări cu moartea

Ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, a primit trei scrisori conținând amenințări cu moartea, între care una primită săptămâna aceasta conținea gloanțe, a declarat miercuri unul dintre consilierii săi, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Nu se cunoaște cine a trimis amenințările sau motivul acestora, dar scrisorile coincid cu o creștere a actelor de violență față de politicieni, a adăugat consilierul.

Manifestările anti-guvernamentale ale ''Vestelor galbene'', care au avut loc la sfârșitul anului 2018 și în prima jumătate a acestui an, au provocat unele dintre cele mai mari violențe din ultimele decenii. Protestatarii au vandalizat de asemenea birouri ale unor parlamentari ai partidelor de guvernământ.

''Acceptăm dezbaterea democratică, ca oamenii să nu fie de acord cu politicile noastre, dar acest lucru merge prea departe", a spus consilierul citat. El a menționat că prima scrisoare a fost trimisă poliției în orașul Bayonne în august și amenința cu ''pulverizarea'' casei de vacanță a ministrului Le Maire în timpul summitului G7 din 24-27 august găzduit de președintele Franței în apropiere la Biarritz.

A doua scrisoare a fost trimisă direct la reședința lui Le Maire din Saint-Pee-sur-Nivelle, de data aceasta amenințând că îl va viza pe ministru însuși.

Ministerul de Finanțe a primit marți o treia scrisoare care conținea trei gloanțe. Expeditorul a indicat că două dintre gloanțe erau destinate ministrului Le Maire și al treilea ministrului Bugetului, Gerald Darmanin.

''De data aceasta sunt de 9 mm. Dar când va veni vremea, vor fi de 11.43'', se arată în scrisoare, fiind o referire la un glonț de la un pistol cu calibru mai mare.

Întrebat dacă securitatea miniștrilor a fost consolidată, consilierul a precizat că fiecare dintre aceștia este supravegheat de un ofițer de securitate, în conformitate cu protocolul standard din Franța. Ministrul de Finanțe francez intenționează să depună plângere la poliție, a adăugat consilierul. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău