Franța: Ministerul de interne anunță inspecții la 76 de moschei

  • 03 Decembrie 2020 08:37
Franța: Ministerul de interne anunță inspecții la 76 de moschei

Ministrul de interne Gerald Darmanin a anunțat că 76 de moschei din toată Franța vor fi inspectate, într-o acțiune împotriva a ceea ce oficialul francez a calificat drept "separatism", informează joi dpa, citată de Agerpres.

Unele din moschei ar putea fi închise, a scris pe Twitter Darmanin miercuri seara.

Guvernul francez planifică de mult o lege împotriva separatismului, care este de fapt îndreptată împotriva islamismului radical. Această lege urmează să fie dezbătut în cadrul executivului francez săptămâna viitoare.

Printre alte prevederi, proiectul de lege solicită acțiuni drastice în privința școlarizării la domiciliu și eliminarea treptată a imamilor instruiți în străinătate.

Președintele Emmanuel Macron a promis să lupte împotriva islamismului radical în locuri în care tinerii vulnerabili sunt susceptibili să-l întâlnească, adică în moscheile radicale, pe stradă sau pe internet.

Franța a fost din nou lovită de terorismul islamist în ultimele luni, mai multe persoane fiind ucise în atacuri teroriste, cel mai impresionat caz fiind cel al profesorului decapitat în luna octombrie în apropiere de Paris de un presupus infractor islamist violent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău