Franța | Liderul principalului partid de centru a anunțat o alianță cu Emmanuel Macron

  • 23 Februarie 2017 08:04
Franța | Liderul principalului partid de centru a anunțat o alianță cu Emmanuel Macron

Candidatul independent la președinția Franței, Emmanuel Macron - revelația campaniei electorale pentru alegerile din aprilie - a primit, miercuri, 23 februarie, un sprijin neașteptat, potrivit AFP.

Liderul principalului partid de centru, François Bayrou - fost ministru al educației și de trei ori, în trecut, candidat la prezidențiale - a anunțat că face alianță cu mișcarea condusă de Macron, care a acceptat imediat propunerea.

Fost ministru socialist al economiei, în administrația François Hollande, Emmanuel Macron, în vârsta de 39 de ani, este plasat de sondaje la egalitate cu candidatul dreptei, François Fillon, pentru accederea în turul doi.

De cealaltă parte, lidera extremei drepte, Marine Le Pen, aflată, de mai multe luni, pe primul loc în sondaje, este în centrul unui scandal privind angajări fictive la biroul său de europarlamentar. Șefa sa de cabinet a fost pusă, ieri, sub acuzare, în această anchetă, pe care Marine Le Pen a calificat-o drept "lucrătură politică", cu scopul de a o decredibiliza.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău