Franța își dorește victoria militară a Ucrainei cu restabilirea integrității teritoriale (surse diplomatice)

  • 16 Iunie 2022 11:35
Franța își dorește victoria militară a Ucrainei cu restabilirea integrității teritoriale (surse diplomatice)

Franța își dorește o victorie militară a Ucrainei împotriva Rusiei, care să restabilească integritatea teritorială a țării, inclusiv a Crimeei, capturată de Rusia în 2014, a declarat joi o sursă diplomatică franceză citată de Reuters.

Sursa a adăugat că depinde de președintele ucrainean Volodimir Zelenski cum va arăta această victorie militară.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz și premierul Italiei, Mario Draghi se află astăzi, 16 iunie la Kiev. 

"Ne vom întâlni cu președintele Volodimir Zelenski, pentru a merge în locul ostilităților, unde au fost comise crimele. Și vom avea întâlnirile programate. Este vorba despre orașul Irpin" - a detaliat Macron, la sosirea în gara din Kiev.

Liderul francez a transmis și poporului ucrainean un mesaj: "Aș dori să le transmit ucrainenilor un mesaj de sprijin și unitate europeană".

La rândul său, cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat că liderii a trei mari țări din UE au mers la Kiev și și-au demonstrat sprijinul pentru Ucraina în timpul invaziei ruse. "Dar nu vrem doar să dăm dovadă de solidaritate, vrem să ne asigurăm că asistența pe care o organizăm - financiară, umanitară, dar și în materie de arme - va continua. Și că o vom continua atât timp cât va fi necesar pentru lupta Ucrainei pentru independență" - a subliniat Scholz.

Între timp, alarmele sună atât la Kiev, cât și în toată Ucraina. Potrivit presei locale, este vorba despre alarme de raid aerian.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău