Franța intră într-o perioadă de relaxare a restricțiilor până spre sfârșitul lunii ianuarie

  • 27 Noiembrie 2020 10:53
Franța intră într-o perioadă de relaxare a restricțiilor până spre sfârșitul lunii ianuarie

Franța intră într-o perioadă de relaxare a restricțiilor până spre sfârșitul lunii ianuarie. Premierul Jean Castex avertizează, însă, pericolul nu a trecut, chiar dacă se dorește o revenire treptată la viața normală și petrecerea sărbătorilor de sfârșit de an în familie.

De mâine sunt reluate unele activități, cu reguli sanitare preventive, în timp ce altele considerate cu risc ridicat rămân închise.

Se redeschid magazinele nealimentare, cărora li s-au impus noi reguli: asigurarea unui spațiu de opt metri pătrați pe client, descrierea unui sens unic de circulație și dezinfectare obligatorie la intrare. Lăcașele de cult pot oficial slujbe în prezența unui public de maximum 30 de persoane, cifră care ar putea crește în cazul marilor catedrale, la finalul negocierilor aflate în curs între guvern și reprezentanții cultelor. Teatrele, cinematografele și muzeele mai au de așteptat până pe 15 decembrie ca să poată primi public. În schimb, restaurantele și barurile rămân închise până cel puțin pe 20 ianuarie.

Sursa: RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău