Franța îi va sancționa pe membrii personalului sanitar care nu s-au vaccinat

  • 26 August 2021 11:32
Franța îi va sancționa pe membrii personalului sanitar care nu s-au vaccinat

Premierul francez, Jean Castex, a declarat joi că membrii personalului sanitar care nu se vor vaccina anti-COVID-19 până la data fixată de 15 septembrie vor fi sancționați și a justificat această măsură prin creșterea numărului de contagieri în unitățile pentru îngrijirea persoanelor vârstnice, relatează EFE, citat de AGERPRES.

„Nu vom da înapoi", a spus Castex într-un interviu acordat postului RTL în care a făcut referire la cazul unei unități de îngrijire în care vârstnicii au fost infectați de membrii personalului. „Nimeni nu poate înțelege acest lucru", a adăugat el.

Premierul a precizat că data de 15 septembrie pentru aplicarea obligativității vaccinării pentru personalul sanitar - și pentru alte categorii profesionale aflate în contact cu persoanele vulnerabile - a accelerat campania de imunizare.

„Am ajuns la peste 83% în rândul sanitarilor vaccinați. Tactica noastră a dat roade", a explicat premiul francez.

Jean Castex a precizat, de asemenea, că a treia doză de vaccin a fost aprobată pentru cei de peste 65 de ani și pentru cei cu risc ridicat în caz de COVID-19 și care va începe să fie administrată din 12-13 septembrie.

Restul grupurilor vizate de această doză suplimentară se vor putea programa pentru vaccinare „de la începutul lunii septembrie", a subliniat el.

Pentru a primi noua doză este necesar să fi trecut șase luni de la rapel.

Premierul Castex a exclus, cel puțin deocamdată, impunerea certificatului sanitar în companii.

În Franța, certificatul sanitar - ce dovedește vaccinarea cu schema completă, trecerea prin boală sau un test negativ la COVID-19 în termen de maximum 72 de ore - a devenit obligatoriu pentru numeroase activități sociale, precum accesul în baruri sau restaurante.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău