Franța, Germania, Portugalia și Spania au convenit în privința repartizării migranților salvați de nava umanitară Aquarius

  • 26 Septembrie 2018 08:53
Franța, Germania, Portugalia și Spania au convenit în privința repartizării migranților salvați de nava umanitară Aquarius

Franța, Germania, Portugalia și Spania au convenit în privința repartizării celor 58 de migranți salvați de nava umanitară Aquarius, a anunțat marți biroul premierului francez, citat de AFP.

Astfel Franța va primi 18 migranți, Germania și Spania - câte 15, iar Portugalia - 10. 

Comunicatul salută de asemenea "angajamentul umanitar" al guvernului maltez, unde urmează să fie debarcați cei 58 de migranți, dintre care 17 femei și mai mulți copii. 

Guvernul Maltei a anunțat marți că va autoriza debarcarea pe teritoriul național a celor 58 de migranți salvați în Marea Mediterană de nava umanitară Aquarius și că aceștia vor fi reorientați imediat spre alte țări. 

Conform guvernului de la La Valletta, de îndată ce migranții vor fi transbordați pe un vas maltez, nava Aquarius își va continua călătoria spre Marsilia (sudul Franței) 'pentru reglementarea situației sale, dat fiind că pavilionul ei a fost retras'. 

Potrivit organizațiilor neguvernamentale SOS Méditerranée și 'Medici Fără Frontiere', Panama a retras pavilionul său de pe nava Aquarius în urma presiunilor exercitate de Italia. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău