Franța: Fostul președinte Sarkozy va face apel la condamnarea sa pentru corupție (avocat)

  • 01 Martie 2021 20:14
Franța: Fostul președinte Sarkozy va face apel la condamnarea sa pentru corupție (avocat)

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy va face apel după condamnarea sa de luni la trei ani de închisoare, dintre care unul cu executare, pentru corupție și trafic de influență, a anunțat luni avocata sa, Jacqueline Laffont, relatează AFP, DPA și Reuters, preluat de Agerpres.

După acest "verdict extrem de sever" și "total nefondat și nejustificat", Nicolas Sarkozy "este calm dar rămâne hotărât să continue să-și demonstreze nevinovăția", a dat asigurări Jacqueline Laffont.

Cu toate că a fost condamnat la un an cu executare, este foarte probabil ca fostul președinte să nu meargă deloc la închisoare chiar dacă apelul va fi respins, întrucât judecătorul de ședință a declarat că ar accepta ca Sarkozy să efectueze pedepsa în arest la domiciliu, fiind monitorizat cu o brățară electronică.

 


Foto: (c) CHRISTOPHE PETIT TESSON / EPA


Susținătorii săi și-au exprimat "stupefacția și tristețea", iar soția sa, fostul model și cântăreața Carla Bruni, a denunțat pe Instagram o "obstinație lipsită de sens".

Cei doi coacuzați ai lui Nicolas Sarkozy, fostul înalt magistrat Gilbert Azibert și fostul avocat al fostului președinte Thierry Herzog, au fost condamnați la aceeași pedeapsă, cu 5 ani de interdicție profesională pentru cel din urmă, care de asemenea va face apel.

Această primă condamnare pentru Nicolas Sarkozy intervine în contextul în care el se va afla din nou în fața judecătorilor pe 17 martie, pentru verdictul în procesul "Bygmalion", care se referă la cheltuielile din campania sa pentru alegerile prezidențiale din 2012.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău