Franța | Fostul premier socialist Manuel Valls anunță că va vota cu Macron pentru a evita victoria lui Le Pen

  • 29 Martie 2017 11:06
Franța | Fostul premier socialist Manuel Valls anunță că va vota cu Macron pentru a evita victoria lui Le Pen

Fostul premier socialist francez Manuel Valls, care a pierdut alegerile primare pentru desemnarea candidatului Partidului Socialist la scrutinul prezidențial în favoarea lui Benoît Hamon, a anunțat miercuri că va vota la 23 de aprilie, în primul tur al alegerilor prezidențiale, pentru candidatul independent Emmanuel Macron, care se profilează în prezent drept favoritul francezilor în cursa prezidențială, conform sondajelor, scrie Agerpres.

"Voi vota pentru Emmanuel Macron (...) Îmi asum responsabilități, pentru că eu cred că nu trebuie să ne asumăm niciun risc la adresa Republicii", a afirmat el pentru BFMTV, în timp ce sondajele prezic un duel între Emmanuel Macron și candidata extremei drepte Marine Le Pen în al doilea tur al alegerilor prezidențiale în 7 mai. "Nu, nu voi vota pentru Benoît Hamon", candidatul Partidului Socialist, în 23 aprilie, dată fiind 'marginalizarea' acestuia și a 'prăbușirii morale' a candidatului conservator Francois Fillon, a asigurat Manuel Valls, deputat de Essonne, în interviul său pentru BFMTV și RMC.

"Mă tem de o prezență scăzută la vot, sunt surprins că nu se subliniază riscul prezentat de Frontul Național. Nu-mi voi asuma niciun risc pentru Republică, pentru Franța", s-a justificat Manuel Valls, care a fost rapid taxat pentru această poziție în cadrul familiei sale politice.

"Vreau să dau mai multă putere candidatului reformist, progresist'', a mai declarat deputatul de Essonne, ținând să sublinieze că aceasta nu este o "raliere", ci o "poziție responsabilă" în fața pericolului prezentat de Frontul Național. "Nu vreau să-mi asum niciun risc", a insistat el.

Valls, care a demisionat din postul de prim-ministru pentru a candida la președinția Franței, și-a exprimat temerea că sondajele de opinie subestimează sprijinul de care se bucură candidata extremei drepte. Este nevoie de un candidat puternic ''progresist'', a declarat Valls, citat de DPA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău