Franța dorește încetarea imediată a ofensivei turce lansate în nord-estul Siriei

  • 14 Octombrie 2019 09:11
Franța dorește încetarea imediată a ofensivei turce lansate în nord-estul Siriei

Franța își va intensifica eforturile pentru o ''încetare imediată a ofensivei turce'' contra forțelor kurde în nord-estul Siriei, a anunțat duminică președinția franceză, într-un comunicat citat de AFP.

Comunicatul a fost dat publicității după o reuniune a Consiliului de apărare și securitate națională, sub președinția șefului statului francez Emmanuel Macron.

''Franța își va accentua eforturile diplomatice, în strânsă coordonare cu partenerii săi din coaliția contra Daesh (acronimul în arabă pentru Statul Islamic), în cadrul Uniunii Europene, al NATO și al Consiliului de Securitate al ONU, pentru a obține încetarea imediată a ofensivei turce în desfășurare'', arată comunicatul citat.

Președintele Macron a declarat că ofensiva lansată de Ankara poate avea ''consecințe umanitare dramatice, o renaștere a Daesh în regiune și o destabilizare durabilă a nord-estului Siriei''. ''Franța condamnă în termenii cei mai fermi'' această ofensivă, a adăugat șeful statului francez.

Potrivit acestuia, prioritatea absolută trebuie să o reprezinte împiedicarea revitalizării Daesh în regiune.

Ofensiva turcă în nord-estul Siriei, intrată luni în șasea a zi, a provocat proteste internaționale și s-a soldat cu peste 150 de morți, dintre care 50 de civili, precum și cu strămutarea a peste 130.000 de persoane, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău