Franța denunță politica Kremlinului de „intimidare a jurnaliștilor”

  • 27 Iunie 15:47
Franța denunță politica Kremlinului de „intimidare a jurnaliștilor”

Franța a denunțat joi „politica de încălcare a libertății presei și de intimidare a jurnaliștilor care lucrează în serviciul informației independente”, la două zile după ce Moscova a decis blocarea accesului pe teritoriul său la 81 de mass-media europene, relatează AFP.

Franța condamnă decizia luată de Moscova de a interzice difuzarea câtorva zeci de mass-media europene în Rusia”, se arată într-un comunicat al Ministerului francez de Externe.

Această decizie nejustificată nu va permite ca realitatea războiului ilegal de agresiune rus din Ucraina să fie ascunsă”, a adăugat diplomația franceză.

Moscova a anunțat marți, 25 iunie, blocarea accesului pe teritoriul său la 81 de mass-media europene, ca „represalii” față de decizia UE din luna mai de a interzice accesul la trei mass-media de stat ruse.

Pe listă se regăsesc, printre altele, agenția de presă franceză France Presse, cea spaniolă EFE, ziarele franceze Le Monde și Liberation, publicațiile germane Die Zeit și Der Spiegel, postul Radio France, posturile de televiziune italian RAI, cele franceze LC1 și Arte, cel austriac ORF sau cel olandez Nos, etc.

Conform site-ului MAE rus, restricțiile vizează și posturile Pro TV International (stirileprotv.ro, protv.ro), Digi24 (digi24.ro) și B1TV (b1tv.ro).

Citiți și: 

Rusia interzice accesul la resursele de radiodifuziune pentru zeci de instituții media din UE, inclusiv la 3 posturi TV din România

Washington: Rusia pune la index media europene de teamă că populația va auzi "adevărul"

Anunțul MAE rus a survenit în aceeași zi în care a intrat în vigoare decizia din 17 martie a Consiliului UE, care impune restricții de difuzare pentru trei mass-media de stat ruse, respectiv agenția RIA Novosti și cotidianele Izvestia și Rossiskaya Gazeta.

Anterior, și alte mass-media ruse au fost interzise în UE, inclusiv Rusia Today, după ce blocul comunitar a acuzat Moscova că folosește astfel de mass-media pentru 'a-și difuza propaganda și a desfășura campanii de dezinformare'.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
33,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:1,54 m/s
Sun
26
Mon
28
Tue
27
Wed
25
Thu
26
Arhivă Radio Chișinău