Franța: Ciocniri la Paris în cursul unei demonstrații a 'Vestelor galbene' și împotriva reformei sistemului de pensii

  • 29 Decembrie 2019 08:30
Franța: Ciocniri la Paris în cursul unei demonstrații a 'Vestelor galbene' și împotriva reformei sistemului de pensii

Protestatari față de reforma sistemului de pensii în Franța s-au ciocnit sâmbătă în centrul Parisului cu forțele de ordine, care au recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa unele grupuri de demonstranți, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

'Veste galbene' - din mișcarea declanșată anul trecut împotriva creșterii costului vieții - s-au alăturat unei manifestații de câteva mii de persoane împotriva reformei sistemului de pensii plănuite de guvern.

Poliția a făcut uz de gaze lacrimogene împotriva protestatarilor în apropierea unor zone frecventat de turiști, precum Centrul Pompidou, unde unii demonstranți au încercat să ridice baricade și să le incendieze, și au devastat o stație de autobuz.

Ciocniri au avut loc și în alte puncte ale demonstrației, deși protestele s-au stins spre sfârșitul după-amiezii.

Jerome Rodrigues, o figură proeminentă a 'Vestelor galbene', a fost lovit la un ochi, deși nu a fost imediat clar cum a fost rănit. Rodrigues a fost orbit la același ochi anul trecut în cursul unei alte demonstrații.

Rețeaua de transport public a rămas perturbată pe cuprinsul Franței și la Paris în ultimul weekend din acest an, iar muncitorii de la căile ferate și de la metrou au insistat că vor menține presiunea asupra președintelui Emmanuel Macron pentru a abandona planul de reformă.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău