Franța | Cel puțin doi răniți, după prăbușirea a două imobile în centrul Marsiliei

  • 05 Noiembrie 2018 16:14
Franța | Cel puțin doi răniți, după prăbușirea a două imobile în centrul Marsiliei

Cel puțin două persoane, trecători, au fost rănite luni dimineața după ce două clădiri învecinate s-au prăbușit în centrul orașului Marsilia, pe o stradă din cartierul popular Noailles, relatează AFP.

În jurul orei locale 10.00 au sosit la fața locului 40 de pompieri și 18 vehicule. Echipele de salvare au anunțat că, potrivit informațiilor pe care le dețin, în imobilele care s-au surpat ar fi locuit 12 persoane.

Prezent la fața locului, primarul adjunct al Marsiliei, Julien Ruas, șef al Batalionului de pompieri, a declarat că în urmă cu aproximativ zece zile fusese emisă o alertă ce avertiza asupra riscului prăbușirii uneia dintre clădiri și solicita evacuarea locatarilor.

Cele două clădiri cu patru și cinci etaje, prezentând un grad avansat de deteriorare, situate pe strada Aubagne, au ajuns luni dimineața o grămadă de moloz, notează AFP. Potrivit pompierilor, o a treia clădire adiacentă riscă să se prăbușească.

O femeie a reușit să iasă din una dintre clădirile prăbușite și a fost ajutată de salvatori. "Locuiesc chiar alături, mă uitam la televizor când am auzit un zgomot puternic, dar nicio explozie, apoi un nor de fum", a mărturisit un alt locatar Antonio Dias, în vârstă de 30 de ani.

Prefectura departamentului Bouches-du-Rhône a anunțat pe Twitter că a deschis o celulă de criză împreună cu poliția din Marsilia și cu pompierii.

Sursa: AGERPRES

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău